Een avondje speed-daten om een tuinman te vinden

Elk jaar wordt in Huizen het maatschappelijk diner georganiseerd. Een diner waar profit en non-profit organisaties elkaar ontmoeten met het idee om een grotere betrokkenheid met elkaar te krijgen door kennis, ervaring, menskracht en middelen met elkaar te delen. Natuurlijk was ons initiatief de Huizer-maatjes hier ook van de partij. Ons doel: naamsbekendheid en wellicht een paar leuke matches.

 

Nadat we met alle ondernemers en vrijwilligers op de foto waren geweest, gingen we met elkaar dineren. Daarna zou het ‘speed-daten’ starten. Van tevoren had ik de lijst met aanwezigen goed gescreend en mezelf een duidelijk doel voor de avond gesteld. Maar de juiste personen vinden tussen 125 mensen, was niet zo gemakkelijk. Natuurlijk is het leuk om nieuwe mensen te leren kennen en te horen wat iedereen doet. En je kunt moeilijk hard wegrennen van een gesprek als je een ander iemand langs ziet lopen die je van tevoren aangevinkt hebt op je wensenlijst. Toch wilde ik juist deze avond ook echt scoren. Ik wilde terugkomen bij het bestuur met concrete samenwerkingen.

 

Gelukkig verliep de avond voorspoedig. Er kwamen zelfs wethouders naar me toe om me te feliciteren met de voortgang van de woongroep, dus qua bekendheid zit het daar wel goed. Toen ik iemand van de organisatie vroeg of er ergens een tuinman was waar ik mee gematched kon worden, werd ik spontaan meegenomen naar het podium. Via de microfoon kon ik vertellen wie de Huizer-maatjes zijn en waar we naar op zoek zijn. Voor bekendheid heb ik op deze avond zeker kunnen zorgen.

 

Verder heb ik drie matches gescoord. Bij de opening van de Huizer-maatjes wordt taart geregeld door Huizer bakkerij Kruijmer. Daarnaast mogen we de vergaderruimte en keuken gebruiken van Zorginstelling Amaris Voor Anker. Als tegenprestatie gaan wij onder andere (natuurlijk met de toekomstige bewoners) de plantenbakken in hun tuin verzorgen.
Maar waar ik helemaal trots op ben is een trio afspraak. Een dame van een PR/communicatiebureau had haar diensten aangeboden bij Groen en Meer. Als tegenprestatie bood Groen en Meer aan om een tuin te onderhouden, alleen had deze dame geen tuin. Toen ze hoorden dat wij op zoek waren naar een tuinman, vroegen ze of wij wilden aanschuiven bij deze deal. Hoe mooi kan het zijn.

 

Het leuke aan dit soort avonden is dat je hulp en samenwerkingen uit onverwachte hoek krijgt. De uitdaging blijft wel om alles zo concreet mogelijk in te vullen.

 

TEKST Hetty Boor