Samenwerkingsovereenkomst met Amerpoort is getekend

Er is opnieuw een stap gezet richting de opening van ons nieuwe onderkomen aan de Trekkerweg in Huizen. Op 26 mei hebben zorgorganisatie Amerpoort en het bestuur van de Woongroep hun handtekening gezet onder een samenwerkingsovereenkomst. 

 

Voor ons een grote stap in de juiste zorg voor onze bewoners. Voor Amerpoort is dit het 11e particuliere wooninitiatief waaraan zij zorg verlenen op basis van PGB (persoonsgebonden budget). Met al deze kennis en ervaring gaan we ervoor zorgen dat onze jongeren zo zelfstandig mogelijk kunnen wonen. De overeenkomst met Amerpoort zorgt ervoor dat er 24 uurs-begeleiding is voor de jongeren. Sinds de eerste stappen voor de opzet van de woongroep is er al nauw contact geweest met Amerpoort.

 

Jacobien Middelkoop, bestuurslid en één van de ouders die het initiatief namen voor de Woongroep: “We streven naar een warme plek waar onze kinderen zich thuis voelen. En waar iedereen op zijn of haar eigen manier bijdraagt aan het huishouden, samen met ouders, vrijwilligers en de zorg waarmee de professionals van Amerpoort hen gaan omarmen. Zo hebben zij straks ieder hun eigen plek maar biedt de Woongroep ook een sociaal hart waar de bewoners elkaar kunnen ontmoeten. Het wordt hun thuis.”

 

Alfons Klarenbeek, Coördinator Particuliere (ouder) Initiatieven bij Amerpoort heeft grote waardering voor het bestuur van Woongroep Huizer-maatjes; “Het bestuur van Woongroep Huizer-maatjes en de betrokken ouders hebben een enorme prestatie geleverd. Als ouders van de jong volwassenen hebben zij een grote betrokkenheid en hebben daarnaast een kring van deskundigen weten te verzamelen. Ze werken met succes aan een geweldige woonvorm en een groot draagvlak daarvoor in Huizen. Medewerkers van Amerpoort zullen met plezier een bijdrage leveren aan de ondersteuning van de jongeren in Huizen.”