Feestelijke en zonnige dag voor de Huizer-maatjes

Bewoners ontvangen sleutel van hun nieuwe thuis
Dinsdag ontvingen de 18 Huizer-maatjes de sleutel van hun nieuwe thuis. Een feestelijk moment waar lang naar is uitgekeken. De persoonlijke stenen van de bewoners (gelegd in september 2020) met zijn of haar letter erop, zijn ingemetseld in de muur in de achtertuin en de huurovereenkomsten zijn getekend. Nu op 1 juni ontvingen de bewoners hun sleutel door het lint aan een ballon. door te knippen. Na het in het ontvangst nemen van de sleutel trokken zij vol enthousiasme en spanning naar hun eigen appartement. Mirte, één van de bewoners riep “vandaag begint mijn toekomst”.

 

De toekomst, die gaan de Huizer-maatjes zelf invullen. Met het wonen gaat uiteindelijk alles vanzelf écht vorm krijgen. De Huizer-maatjes gaan het geheel vormgeven met hun inbreng, met hun karakters, met hun wensen en ideeën. Samen met hun begeleiders gaan ze landen en de woongroep écht vormen. Zij gaan dan invulling geven aan hún leven. Een van de ouders; “We gaan niet loslaten, we gaan anders vasthouden”. En zo is het. De toekomst maken de Huizer-maatjes zelf, in hun nieuwe eigen thuis.

 

Partners
De Alliantie draagt graag bij aan het bieden van een thuis voor deze bijzondere doelgroep en aan een inclusieve samenleving. Aannemer Vreeswijk en Koebrugge heeft in stevig tempo doorgewerkt. Vaak onder belangstellend oog van de toekomstige bewoners die van achter het hek de voortgang goed in de gaten hielden. Architectenbureau Nine Oaks tekende voor het ontwerp van het wooncomplex dat past in de bestaande woonwijk en goed is afgestemd op de behoeften van de toekomstige bewoners. De wijze van samenwerking, van alle betrokken partijen, bij de realisatie van dit wooninitiatief is uniek.