Bij een wooninitiatief hoort ook leren om geduld te hebben

Als ik alles op een rij zet, wat er in 2018 is gebeurd voor voor de Huizer-maatjes, is dat niet niks! Wat fijn dat het bestuur, de commissies, zorginstelling Amerpoort, de ouders en andere samenwerkingspartijen zoveel tijd investeren in het opzetten van onze woongroep. We hebben zeker nog heel wat stappen te zetten, maar als ik kijk naar het afgelopen jaar dan ben ik trots op hoe ver we zijn gekomen. 

Na de nieuwjaarsborrel in januari waar iedereen op een mooi en voorspoedig jaar proostte, kregen we in februari al te horen waar de locatie is: Trekkerweg/Disselweg in Huizen. Op deze bijeenkomst hebben ouders en toekomstige bewoners samen met de architect en een interieurdeskundige gekeken naar de eerste schetsen van het gebouw en met moodboards de eerste ideeën voor de inrichting op papier gezet.

 

In maart was er een informatieavond voor de omwonenden. Een spannende eerste kennismaking waar veel kritische vragen werden gesteld. Hierop is een vervolg geweest in juni waar de gemeente, de omwonenden en de Huizer-maatjes de gezamenlijke plannen hebben aangescherpt.

 

In juli organiseerden we een familiebijeenkomst. Met een presentatie van de voortgang door de bouwcommissie en we hebben met elkaar djembé gespeeld en gedanst en gezongen. Verdere stappen om de bouw van het pand van de woongroep te realiseren worden nu gezet door de woningcorporatie en de gemeente. Ondertussen bereiden wij zoveel mogelijk voor om door te kunnen pakken zodra de handtekeningen zijn gezet.

 

Inmiddels leren de toekomstige bewoners elkaar steeds beter kennen. De gezamenlijke activiteiten zorgen ervoor dat ze meedenken over de opbouw en aan elkaar wennen als toekomstige buren. In maart is er met elkaar gebowld. Daarnaast hebben ze in juli en oktober meegedaan aan sportmiddagen van de Woongroep Mozart in Huizen.

 

Ook zijn er in 2018 diverse sponsoracties geweest: de collecte HandicapNL, de AH-statiegeldactie, actie Warm Hart van de NCRV en de Feyoada-bonenschotelactie. En natuurlijk de kerstmarkt in deze maand.

 

Kortom, 2018 was een bewogen jaar met veel stappen voorwaarts. Maar ook met leren en accepteren om geduld te hebben. Op dit moment moeten de gemeente en woningcorporatie een handtekening zetten onder de afspraken over de verkoop van de grond. We hebben er alle vertrouwen in dat dit snel gaat gebeuren en zijn klaar voor wat komen gaat in 2019!

 

 

TEKST Marlous van Grieken